Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu
Medina

De (oude) Medina Marrakech

De oude medina van Marrakech is een historische stad in Marokko, gelegen in het hart van de stad. De oude medina is omgeven door een oude stadsmuur en is sinds de 11e eeuw een belangrijk handels- en cultureel centrum. De oude medina is ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst vanwege zijn historische en architectonische waarde.

De oude medina van Marrakech is ontstaan tijdens de Almoraviden-dynastie in de 11e eeuw. De Almoraviden waren een Berberse stam die de stad bouwde als hun hoofdstad en als centrum voor handel en islamitische cultuur. In de 12e eeuw werd de stad veroverd door de Almohaden, een andere Berberse stam die de stad verder uitbreide en versterkte.

De oude medina van Marrakech is bekend om zijn prachtige architectuur, met name de Koutoubia-moskee, die dateert uit de 12e eeuw en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is. De oude medina heeft ook een aantal interessante musea, zoals het Marrakech Museum en het Dar Si Said Museum.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van de oude medina is de Souk, een grote overdekte marktplaats met honderden winkels en kraampjes waar allerlei goederen worden verkocht, van kleding en sieraden tot eten en huishoudelijke artikelen. De Souk is een populaire toeristische attractie en een leuke plek om souvenirs te kopen.

De oude medina van Marrakech is ook bekend om zijn traditionele badhuizen, zoals de hammam van Badiaa. Deze badhuizen zijn populaire plekken om te ontspannen en te genieten van een traditionele massage of schoonheids sessie.

Er zijn ook enkele historische paleizen en fortificaties in de oude medina, zoals het El Bahia-paleis en het Saadiane-koninklijke begraafplaats. Deze paleizen zijn prachtig versierd met Mozaïeken en zijn zeker een bezoek waard voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Marokko.

In de oude medina van Marrakech kun je ook genieten van de lokale keuken en de Marokkaanse thee. Er zijn tal van restaurants en cafés waar je typische Marokkaanse gerechten en drankjes kunt proeven.

Al met al is de oude medina van Marrakech een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur, en het is zeker een bezoek waard voor wie geïnteresseerd is.