Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu
Medina

Bezienswaardigheden in Marrakech

Marrakech is een prachtige stad in Marokko, bekend om zijn rijke culturele erfgoed en indrukwekkende bezienswaardigheden. De stad staat ook bekend als de rode stad vanwege de roodbruine kleur van de stadswallen en de meeste gebouwen in het oude medina-gebied. Marrakech is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele historische monumenten, prachtige tuinen, lekkere Marokkaanse keuken en levendige markten. In deze blog zullen we enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Marrakech bespreken.

Djemaa el-Fna

  1. Djemaa el-Fna is het centrale plein in het oude medina-gebied van Marrakech en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het is een druk bezocht plein dat 's avonds omgetoverd wordt tot een openluchtmarkt met eten, muziek, dans, verhalenvertellers en entertainers. Djemaa el-Fna is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Marrakech.

Koutoubia Moskee

  1. De Koutoubia Moskee is een van de grootste en mooiste moskeeën van Marokko en staat centraal in Marrakech. De moskee is gebouwd in de 12e eeuw en is opvallend vanwege haar minaret, die 70 meter hoog is en een van de hoogste minaretten van Marokko is. Je kunt de moskee niet bezoeken, maar het is wel een indrukwekkend gebouw om te bekijken vanaf de buitenkant.

Saadian Tombs

  1. De Saadian Tombs zijn een complex van mausolea in Marrakech waar de leden van de Saadi-dynastie, die regeerde van 1549 tot 1659, zijn begraven. Het complex bevat ook enkele prachtige moskeeën en tuinen. De tombs zijn opvallend vanwege hun rijke decoratie met mozaïeken, marmer, goud en zilver. Het is een indrukwekkende bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Marrakech.

El Badi Palace

  1. El Badi Palace is een indrukwekkend paleis in Marrakech dat werd gebouwd in de 16e eeuw. Het paleis was oorspronkelijk bedekt met goud, edelstenen en marmer, maar de meeste van deze rijkdommen zijn gestolen of verkocht na de val van de Saadi-dynastie. Toch is het paleis nog steeds een prachtig gebouw om te bekijken, met zijn hoge muren en indrukwekkende torens. Het is ook een belangrijk symbool van de rijke geschiedenis van Marrakech

Bahia Palace

  1. Bahia Palace is een prachtig paleis in Marrakech dat werd gebouwd in de 19e eeuw. Het paleis werd gebouwd door een machtige vizier als residentie voor zijn familie en hofhouding. Het paleis is opvallend vanwege zijn rijke decoratie met mozaïeken, marmer, houtsnijwerk en zuilen. Het is een indrukwekkende bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Marrakech.

Ben Youssef Madrasa 

  1. Ben Youssef Madrasa is een oude islamitische school in Marrakech die dateert uit de 14e eeuw. De school was oorspronkelijk bedoeld om studenten te onderwijzen in de islamitische wetenschappen, maar tegenwoordig is het een museum waar je kunt genieten van de prachtige mozaïeken, marmer en houtsnijwerk in de klaslokalen en slaapzalen. Ben Youssef Madrasa is een indrukwekkende bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Marrakech 

El Harti Museum

  1. El Harti Museum is een interessant museum in Marrakech waar je kunt leren over de geschiedenis en culturele rijkdom van Marokko. Het museum bevat een verzameling van antieke wapens, munten, textiel, kunstwerken en andere voorwerpen die dateren uit de prehistorie tot de moderne tijd. Het is een leerzame en interessante bezienswaardigheid voor iedereen die geïnteresseerd is in de Marokkaanse cultuur.

Marjorelle Gardens 

  1. Marjorelle Gardens is een prachtige tuin in Marrakech die werd aangelegd door de Franse kunstenaar Jacques Marjorelle in de 20e eeuw. De tuin is een oase van rust en schoonheid met kleurrijke bloemen, palmbomen, vijvers en fonteinen. Het is ook de thuisbasis van het Marjorelle Museum, waar je kunt genieten van de kunstcollectie van Marjorelle en andere kunstenaars. Marjorelle Gardens is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van het mooie weer in Marrakech.