Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu
Woestijn Atlasgebergte Medina

Marrakech excursies voor de avontuurlijke reiziger

Marrakech excursies voor de avontuurlijke reiziger

Marrakech in Marokko is een stad vol kleuren, geuren en geschiedenis. Als je deze prachtige stad bezoekt, wil je niet alleen maar binnen de stadsmuren blijven. Er zijn tal van adembenemende plekken om te ontdekken net buiten Marrakech en een aantal opwindende Marrakech excursies om uit te kiezen. Hieronder vind je een lijstje met enkele geweldige activiteiten in de buurt.

Verken de Berber dorpen

Een populaire Marrakech excursie is het ontdekken van de Berber dorpen die buiten de stad liggen. De Berber-bewoners hebben hun eigen cultuur, taal en gebruiken. Het is een unieke kans om traditionele ambachten te zien, zoals het weefproces van tapijten en het maken van aardewerk. Daarnaast krijg je inzicht in hoe het dagelijks leven er aan toe gaat in deze kleine gemeenschappen.

Ontdek de Ourika-vallei

De Ourika-vallei ligt op ongeveer 1 uur rijden van Marrakech en staat bekend om zijn ongerepte schoonheid. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs de rivier of een duik nemen in een van de natuurlijke zwembaden. Er zijn ook verschillende watervallen te zien in de vallei. Je kunt hier een hele dag rondhangen en verfrist naar huis gaan.

Kamperen in de Sahara

Als je avontuurlijk bent ingesteld, overweeg dan een nacht door te brengen in de Sahara-woestijn. Tijdens een kampeerexcursie kun je de woestijn te paard of op een kameel verkennen. Overnacht in een traditionele tent en geniet van een smakelijke Berber-maaltijd onder de sterrenhemel. Het geluid van de zandkorrels onder je voeten, een prachtige zonsondergang en een ongelooflijk uitzicht van de Melkweg... het is absoluut de moeite waard om hier wat extra tijd aan te besteden.

Duik in lokale gastronomie

Als je op zoek bent naar een culinair avontuur, dan mag je zeker niet de Marokkaanse keuken missen. Ontdek deze met een kookworkshop bij locals thuis. Kies bijvoorbeeld voor een dagprogramma waarbij je eerst samen inkopen doet op de lokale markt en vervolgens met de verse ingrediënten terug naar het huis gaat om gerechten als tajines, pastilla’s en couscous te leren maken. Het is leuk, leerzaam en heerlijk om samen te eten.

Conclusie

Marrakech is een stad vol verrassingen en wonderen. Er zijn tal van activiteiten om te verkennen buiten de stad, van wandelen door de bergen tot slapen in de Sahara-woestijn. Vergeet ook niet om wat lokale cultuur en gastronomie op te nemen tijdens je verblijf. Door de verschillende mogelijkheden in excursies kun je ervoor zorgen dat je jouw reis persoonlijk en uniek maakt.

FAQ's

  1. Wat is de beste tijd van het jaar om Marrakech excursies te doen?

    • De lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november) zijn de beste seizoenen voor het verkennen van Marokko, omdat ze mildere temperaturen bieden dan de zomer.

  2. Is Marrakech veilig voor toeristen?

    • Ja, Marrakech is een vrij veilige stad voor toeristen, maar net als in elke andere stad ter wereld moet je oppassen voor zakkenrollers en andere kleine criminaliteit. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen thuislaat en wees alert.

  3. Wat moet ik meenemen op een kampeertrip in de Sahara-woestijn?

    • Om comfortabel te blijven tijdens een nacht onder de sterren in de woestijn, raden wij aan om voldoende warme kleding mee te nemen, zoals een jas, muts en handschoenen. Ook veel water en zonnebrandcrème zijn belangrijk. Vergeet niet om je camera en een goed humeur te brengen!