Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu

Bezoek de locals van Essaouira

€49,95

Ga op ontdekkingstocht door Essoauira, het mooiste kustplaatsje van Marokko. Struin rond in het historische deel van de stad, breng een bezoek aan de lokale Argan-coöperatie en verbind je met de lokale bevolking.

Essaouira is een bijzonder kustplaatsje in het westen van Marokko. Het plaatsje staat ook wel bekend als de parel van de Atlantische Oceaan. Dat is niet voor niets: het charmante blauw-wit gekleurde havenstadje heeft een prachtige medina, grote historische waarde en kilometerslange zandstranden. De sfeer in Essouaira is een stuk rustiger en gemoedelijker dan andere steden en het is daarom voor velen dé uitvalsbasis voor een ontspannen dagje uit.

Omschrijving

Wat ga je beleven?
Essaouira ligt op zo’n drie uur rijden van Marrakech. Je wordt daarom ’s ochtends vroeg opgehaald en met een comfortabele auto naar de kust gereden. Zodra je de auto uitstapt merk je direct het verschil met het drukke Marrakech. In Essaouira is het leven een stuk meer ontspannen. Toch heeft het stadje veel typisch Marokkaanse kenmerken.
De wandeling begint voor de stadspoort van Essaouira. Loop je de poort door, dan sta je middenin de kleurrijke medina met smalle straatjes en vele souks. Hier neemt je gids je mee in het authentieke Marokkaanse leven. Terwijl je door de straatjes struint en je verwondert over de pracht van het stadje, hoor je op een luchtige manier over de geschiedenis en de lokale gebruiken.
Een van de hoogtepunten van de wandeling is een bezoek aan de lokale Argan-coöperatie. Arganolie is een streekproduct dat wordt gemaakt door lokale Berbervrouwen. Tijdens je bezoek ontdek je hoe het ambacht al eeuwenlang wordt uitgevoerd. De vrouwen   zijn ontzettend gastvrij en laten je met liefde zien en proeven hoe de Argan wordt verwerkt.
Na je bezoek aan de Berbervrouwen is het tijd voor een heerlijke lunch. Essaouira is een echt havenstadje en er zijn diverse heerlijke visrestaurantjes te vinden. Hier eet je verse vis maar ook andere typisch Marokkaanse gerechten.
Na de lunch kun je nog een bezoekje brengen aan de gezellige haven of het brede zandstrand dat aan Essaouira grenst. Daarna keer je terug naar de auto en word je teruggebracht naar Marrakech.

Informatie en boeken
Wil je de gemoedelijke sfeer van het mooie Essaouira ervaren? Neem contact met ons op via contactgegevens. Vraag ons naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.


Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de actuele voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Specificaties
Activiteiten Kust
Dagdeel Ochtend,Middag,Avond
Beschikbare dag Maandag,Dinsdag,Woensdag,Donderdag,Vrijdag,Zaterdag,Zondag
SKU K0001