Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu

Bezoek de Berbers in de bergen

€69,99

Ben je toe aan de rust en schoonheid van de natuur en wil je zelf ervaren hoe de Berbers leven? Maak een wandeltocht door de bergen en ga lunchen bij een local! Dit is een ervaring om nooit te vergeten.

Tijdens deze dagtocht door de bergen ontdek je pas echt hoe veelzijdig Marokko is. Op nog geen uur rijden vanuit Marrakech bevind je je in een heel andere wereld. Hier leeft de bevolking nog op een traditionele manier. Ook de natuur is hier adembenemend mooi.

Bij het boeken van de activiteit via de webshop, gelieve in het opmerkingveld de gewenste datum te vermelden.
U ontvangt van ons de orderbevestiging per email. De opgegeven prijs is per persoon.

Entree bezienswaardigheden Niet inbegrepen
Lokale gids Inbegrepen
Ophalen en afzetten bij het hotel Inbegrepen
Fooien Niet inbegrepen
Lunch Inbegrepen
Omschrijving

Wat ga je beleven?
Vanuit Marrakech vertrek je met de auto richting de bergen. De eerste stop is in Tahanaout, een typisch Berberdorpje aan de voet van het Atlasgebergte. De reis naar Tahanaout duurt nog geen uur, maar het dorpje is in niets te vergelijken met het drukke, vlakke Marrakech. In Tahanaout lijkt de tijd even te hebben stilgestaan.

Je ontmoet de lokale bevolking en ervaart het traditionele leven van de Berbers. Op dinsdag is er bijvoorbeeld markt waar bewoners van alle omliggende dorpjes naartoe komen om hun weekboodschappen te halen.
Na je bezoek aan Tahanaout vertrek je naar de tweede bestemming, de vallei van Imlil. Via een weg langs een slingerende rivier rijd je steeds hoger de bergen in. Onderweg kijk je je ogen uit. De vallei van Imlil ligt op 1800 meter hoogte tussen verschillende bergtoppen van het Atlasgebergte en het uitzicht is prachtig.
In Imlil maak je kennis met de lokale gids en vertrek je voor een wandeling dwars door de groene vallei en de aangrenzende Berberdorpen. Onderweg vertelt de gids je alles over de omgeving en het leven in de Marokkaanse bergen.
Tijdens de wandeling zie je pas hoe gevarieerd het landschap eigenlijk is. Smalle bergpaden worden afgewisseld met bossen vol walnootbomen, kersenbomen en appelbomen. Ook het uitzicht is adembenemend. Vanuit de vallei heb je zicht op de top van de Toubkal, de op één na hoogste bergtop van heel Afrika. De laatste stop is minstens zo bijzonder: de watervallen van Imlil. Hier kun je even uitrusten op één van de zitjes voordat je terug naar het dorp loopt.  

Na de wandeling staat je nog een bijzondere ervaring te wachten. De gids die jou heeft begeleid nodigt je uit voor een lunch bij hem thuis. Hier krijg je een typisch Marokkaanse lunch en ervaar je de oprechte Marokkaanse gastvrijheid. Na de lunch neem je afscheid van de gids en vertrek je met de auto terug naar Marrakech.

Informatie en boeken
Een dagtocht naar de bergen boeken? Neem contact met ons op via contactgegevens. Vraag ons naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee. 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de actuele voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Specificaties
Entree bezienswaardigheden Niet inbegrepen
Lokale gids Inbegrepen
Ophalen en afzetten bij het hotel Inbegrepen
Fooien Niet inbegrepen
Lunch Inbegrepen
Activiteiten Berg
Dagdeel Ochtend,Middag,Avond
Beschikbare dag Maandag,Dinsdag,Woensdag,Donderdag,Vrijdag,Zaterdag,Zondag
SKU B0001